Er zijn steeds meer mensen die in een auto rijden die niet van hen is. Dat kan verschillende redenen hebben. Het is natuurlijk mogelijk dat zij de auto van iemand anders hebben geleend, maar de kans is vele malen groter dat de auto van een leasebedrijf is. De mensen die in deze auto rijden betalen dus maandelijks aan het leasebedrijf zodat zij in de auto mogen rijden. Hierdoor wordt het voor veel mensen mogelijk om gebruik te maken van een auto die zij anders niet zouden kunnen betalen. 

Zakelijk leasen

Je kunt op verschillende manieren een auto leasen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die een eigen bedrijf hebben en een auto leasen op kosten van het bedrijf. Dit is in de meeste gevallen voordeliger dan wanneer zij zelf een auto zouden kopen of leasen. Het is ook als werknemer van een bedrijf mogelijk om zakelijk een auto te leasen. Uiteraard moet je werkgever hiermee akkoord gaan en het leasebedrag betalen, maar jij mag uiteindelijk in de auto rijden. 

 

Sommige werkgevers zorgen er zelfs voor dat hun werknemers over een tankpas beschikken waardoor zij zelf niet hoeven te betalen voor de brandstof die ze verbruiken. Dit zijn natuurlijk fijne voorwaarden voor mensen die bij dit soort bedrijven in dienst zijn. Echter, er zijn ook veel mensen die geen leaseauto krijgen van hun werkgever. Is het voor deze mensen ook mogelijk om een auto te leasen of is dit enkel weggelegd voor ondernemers of mensen wiens werkgever het hier mee eens is?

Private lease

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een auto te leasen zonder dat je werkgever hier kosten voor hoeft te maken. Steeds meer leasebedrijven bieden tegenwoordig private lease aan. Dit is vergelijkbaar met een zakelijk leasecontract, maar het is hierbij simpelweg niet zo dat het gericht is op ondernemers. Je kunt er daarom ook als werknemer van een bedrijf wat niet werkt met leaseauto’s voor kiezen om in een leaseauto te gaan rijden. Dit is erg prettig voor mensen die van mooie auto’s houden, maar niet genoeg spaargeld hebben om zelf zo’n auto te kopen. 

Houd rekening met de hoogte van het leasebedrag

Als je een leasecontract afsluit, is het van belang dat je er rekening mee houdt dat je het hele leasebedrag terug zult moeten betalen. Mensen die geen vast maandelijks inkomen hebben, kunnen hier moeite mee hebben. Daarom is het vooral van belang dat je goed nadenkt over hoe je het leasebedrag maandelijks gaat betalen. Als je twijfelt of dit wel goed zal komen, is het niet slim om het contract te tekenen en kun je hier beter mee wachten.