Joehoe! De kortste dag van het jaar zit er weer op (dit was op 21 December) en dat betekent in grote lijnen dat de lente er weer aan komt. Dag koude natte dagen, dag nachten vol druilerige sneeuw en modder, dag keiharde ijskoude wind, en hallo kledingopties!
In de winter denken wij altijd dat we ons heel schattig en warm aan kunnen kleden. Denk mutsjes, wanten, een leuke maillot onder een rokje, laarsjes, en een sjaal die de rozige wangetjes verbergt. Helaas is dit niet helemaal hoe het er echt aan toe gaat. We doen ’s ochtends geen maillot aan, want het is vroeg, donker, en koud in de slaapkamer. Ik doe wel een dikke warme broek aan. Met een rokje door de regen op de fiets? Ik dacht het niet. We dragen grote warmen truien, waardoor ons leuke truitje helemaal verborgen blijft. Geeft niet, want comfort gaat vóór! Een dikke winterjas over het ensamble heen, en doe toch maar die sneakers of uggs, want het is te koud voor hakken. Straks glij ik nog uit. De muts kan je niet vinden en je leent de sjaal van je dochter in fel groene kleur met pompoms aan het einde. Een mens moet toch warm blijven?

In de lente kunnen we weer vestjes met losse jasjes aan, een leuk leren jasje over een t-shirt met lange mouwen, enkellaarzen, misschien een leuk hoedje erbij. Bloemenprintjes, felle kleuren, de zon schijnt weer en dit mag gevierd worden!
Niet iedereen heeft altijd zijn favoriete kledingstukken kunnen vinden, door dat ze bijvoorbeeld een maatje meer hebben. Maar niet getreurd, ook voor plus size treggings hebben wij een adresje! Treggings zijn een combinatie van trousers en leggings, en ook een grote maten tregging staat leuk onder iedere outfit. Ze zitten even gemakkelijk als een legging en rekken goed mee, en ze zien er netjes genoeg uit om te dragen naar werk of school. Draag ze onder een wijde blouse, of onder een leuk shirtje met korte mouwen. Treggings staan leuk gecombineerd met sneakers, maar ook een laarsje misstaat een tregging niet.

Wij zijn fan van de tregging omdat het een combinatie is van comfort en klasse. Het ziet er namelijk niet uit als een legging, het heeft de structuur van een broek, maar rekt mee als een fijne elastische legging. Geen pijn in de taille dus en geen scheuren tussen de benen. Heerlijk!
Heb jij er al een?