Al 4 jaar heb ik mijn eigen paard Flex. Flex staat op een grote manege in de buurt van mijn huis. Hij heeft daar genoeg ruimte en wordt goed verzorgd als ik niet aanwezig ben. Ik rij al heel mijn leven paard. Toen ik 16 werd kreeg ik mijn eigen paard. Ik ging elke dag naar mijn paard toe, ik voerde Flex en reed rondjes met hem. Ik trainde elke dag met hem, het was een toppaard. Maar een jaar geleden liet ik Flex in het weiland lopen. Zo haf Flex ook zijn eigen vrijheid. Ik liet hem daar in de avond, zelf ging ik binnen koffie drinken. Na een paar uur wilde ik Flex weer naar binnen halen. Ik kon hem alleen nergens vinden. Na even zoeken zag ik Flex op de grond liggen, en hij stond niet meer op. Ik zag bloed liggen, ik belde zo snel mogelijk mijn ouders en ik belde de dierenambulance. De ambulance was er al heel snel. Het bleek dat mijn eigen paard was mishandeld. Dierenbeulen! Ik mocht een jaar lang niet op mijn paard rijden. Flex moest rust hebben en herstellen. Tot op deze dag zijn we er nog niet achter wie dit heeft gedaan.

Zijn eerste rit

Nu mag ik weer op Flex rijden en dat waren we ook van plan. Maar ik ga verhuizen waar ook plek is in mijn eigen tuin voor een paard. Het was een uurtje verder rijden, maar Flex moest natuurlijk ook mee. Om Flex te vervoeren hadden we een paardenvrachtwagen gekocht. We konden die dan ook vaker gebruiken en kon die misschien wel mee op vakantie. We hadden gekozen voor een witte vrachtwagen met blauwe strepen. Het was een mooie Volvo uit 2002. Het is een ruime vrachtwagen voor genoeg ruimte voor Flex.

Het lastige deel

Nu kwam de dag dat we gingen verhuizen. We hebben net de vrachtwagen binnen. De vraag was hoe we Flex in de vrachtwagen gingen krijgen. Flex was erg bang om in de vrachtwagen te stappen dus met bloed zweet en tranen hebben we hem toch de vrachtwagen in gekregen. Het was nog wel de vraag hoe hij de rit zou vinden. Natuurlijk op de snelweg en er is veel beweging en geluid.

Gelukkig ging alles goed

Anderhalf uur verder zijn we aangekomen. Hij heeft zich nog best rustig gehouden tijdens de rit. We hadden verwacht dat hij het enger zou vinden en veel onrustiger zou zijn. Gelukkig is de rit voorbij en kan hij in de grote tuin rondrennen. Zo kan hij zich aanpassen en hopelijk vindt hij het leuker dan de manege.