De vraag of uw wagenpark efficiënt te werk gaat is te beantwoorden met automatische ritregistratie. Maar wat houdt dit nou precies in? Wanneer u bijvoorbeeld een taxibedrijf hebt of een bedrijf met wagenpark, kan de rit automatisch worden geregistreerd. Dan hoeft u het dus niet meer met de hand te doen. Zo zorgt u ervoor dat u meer tijd hebt voor andere dingen, want de rit wordt automatisch in het systeem gezet. Tegenwoordig is tijd natuurlijk geld, dus hoe meer tijd u overhoudt hoe meer geld u binnen kunt laten stromen. Naast het automatisch bijhouden van gegevens worden chauffeurs altijd in de gaten gehouden. Dat is niet alleen veilig, maar ook handig bij het inplannen van ritten.

Fleet management software app

Naast het bijhouden van ritten heeft software om uw ritten te beheren nog meer handige features. Namelijk wanneer er te veel brandstof wordt verbruikt. Dit kan komen door het te hard rijden, onnodig stationair te laten draaien of een verkeerde route uitgestippeld hebben. Zo kunt u bezuinigen op brandstof en blijft er meer geld over. Met fleet management software kunt u maken van een app op de telefoon. Het monitoren wordt hierdoor zeer gebruiksvriendelijk.

Naast het gebruik van app, kunt u ook planningen makkelijk toevoegen. Afspraken die nog in de planning moeten worden verwerkt kunt u ook in een apart mapje doen wat u dan een herinnering kunt geven. Ook kunnen er opdrachten en belangrijke informatie aan toegevoegd worden. U kunt grotere opdrachten erin plaatsen waar bijvoorbeeld hogere eisen voor staan, of er moeten meerdere mensen langs komen. U krijgt ook notificaties binnen die vertellen of een opdracht is uitgevoerd en ook of een opdracht wel is bekeken. U kunt hierin foto’s en handtekeningen opslaan, gewoon in de app. En als laatst kunnen er herinneringen of bevestigingen worden verstuurd.

Waarom fleet management software?

Al deze features klinken erg interessant. Er zijn verschillende bedrijven die deze software leveren aan klanten over de gehele wereld. Dankzij nieuwe technologie is dit mogelijk gemaakt. Transport bedrijven hebben veel baat bij het toepassen van fleet management software. Doordat verbinding mogelijk is gemaakt, is de veiligheid en efficiëntie een stuk beter geworden. Het uitmeten van een tachograaf gebeurt al jaren, maar het echt optimaal gebruik maken van de gegevens kan pas sinds het bedenken van deze software.