Vorige week zou er een grote storm over ons land heen gaan. De verwachte schade was al hoog in de miljoenen voorberekend. Twee weken voor deze verwachte storm was er al het nodige noodweer geweest. Bomen, groot en klein, waren uit de grond gerukt. Sommige auto’s waren van hun plek geschoven of zelfs omgewaaid. De nodige trampolines en plastic speelhuisjes waren over de gehele stad verspreid. De brandweer was heel druk bezig met het opruimen van al deze rommel. De meeste rommel blokkeerde een weg, fiets- of looppad. Dit moest wel worden opgeruimd. Ook schade aan mensen hun huizen moest zo snel mogelijk worden gerepareerd. De overige ravage zou over een week toch weer terugkomen, dus hier bleef iedereen van af. Ons huis was bij de eerste storm bijna volledig gespaard gebleven. De tweede storm zou nog heftiger worden dan de eerste. Ons dak was plat, en had zonnepanelen. Mijn vader zag dat langs de dakrand al een kleine scheur te zien was. Dit was nu nog ongevaarlijk, maar kon groter worden als de volgende storm ook aan het dak zou gaan trekken. Als voorzorgmaatregel werd het dak verzwaard. Meer konden we helaas niet doen.

Regenval

De avond begon met lichte regenval, dit werd steeds zwaarder. De openhaard in de tuin waaide als eerst om. De kleine boom naast de eettafel achter in de tuin viel als tweede. Ik lag in mijn bed, mijn broer ook. Onze kamers zaten op de bovenste verdieping. De scheur die mijn vader had gezien zat in de voorste kamer, waar mijn broer sliep. Toen de wind nog harder tegen het huis aan begon te slaan, haalde mijn moeder mijn broer en mijzelf naar beneden. Dit was maar goed ook, want niet snel hierna kwam het dak los van het huis. Met een oorverdovend geluid vloog het dag over ons huis heen, en belande in de achtertuin.

Verzekerd

Mijn vader rende de kamer van mij en mijn broer in en pakte snel de meest waardevolle spullen. Mijn moeder deed handdoeken tegen de gleuf onder de deur om het water tegen te houden. Moe van alle onrust en spanning vielen we in slaap. In de ochtend was te zien hoe groot de ravage was. Mijn vader was heel bij dat hij onze inboedel en opstal had verzekerd. Vorige week was hij toevallig nog overgestapt naar hornfd.nl. Het water was door de handdoeken heen gekomen en ook de vloer was heel erg nat. De benedenverdieping was gelukkig gespaard gebleven.