Keuzes maken voor de inrichting van je woning, we worden er soms spontaan een paar jaar ouder van. Zeker als het gaat om grotere ruimtes of duurdere investeringen kan het soms zijn dat deze keuzes voor behoorlijk wat stress zorgen. Zo ook als het goed om de keuzes van de juiste vloer. Een vloer koop je uiteindelijk toch met de intentie dat deze wat langer blijft liggen dan een jaartje. Het zou toch wat zijn als je ieder jaar een nieuwe vloer zou moeten leggen. Maar voor wat voor soort vloer kies je dan en is deze vloer wel de juiste keuze? In dit blog geven we je graag wat tips over het kiezen van de juiste vloer voor de keuken.

De vloer van tegels

Tegels is meestal toch wel het eerst waar ben aan denkt als ze aan de vloer voor de keuken denken. Tegels zijn ontzettend geschikt voor de keuken. De vloer is namelijk in eerste instantie ontzettend duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Vooral in de keuken wordt er echt geleefd en de vloer daar moet dus uiteraard wel tegen een stootje of vlekje kunnen. Er wordt hier gewerkt met water, andere vloeistoffen, etenswaren en schoonmaakspullen die je liever niet op een eiken houten vloer wilt hebben. De vloer met tegels is prima schoon te maken en trekt weinig vuil aan. Met een doekje is het meeste vuil binnen no-time verdwenen en daarnaast doet tegels deze ruimte ook echt ten goede.

De vloer van PVC en Vinyl

Een iets goedkoper maar nog steeds een prima alternatief zijn pvc vloeren of ook wel bekend als vinyl. Deze vloeren zijn over het algemeen is goedkoper in de aanschaf maar dat doet zeker niks af van de kwaliteit en de looks. Deze vloer is net zoals bovengenoemde vloer ontzettend duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken en is het goed bestand tegen alle taferelen die er in de keuken plaatsvinden. Daarnaast zijn deze vloeren in verschillende kleuren en looks verkrijgbaar zodat er voor iedereen wel een vloer te vinden is in dit uitgebreide assortiment.

De vloer van laminaat

De laminaatvloer wordt ook wel eens overwogen voor de vloer bijvoorbeeld als de benedenverdieping helemaal in elkaar wordt doorgetrokken. Dit wordt ook wel een open keuken of een leefkeuken genoemd. Laminaat kan prima in de keuken maar is wel iets minder geschikt dan bijvoorbeeld tegels of een pvc vloer. De reden? Laminaat is minder goed bestand tegen alle invloeden waarmee we in de keuken te maken hebben. Op deze vloer zullen vlekken eerder zichtbaar zijn en de vloer zal minder lang mooi blijven tenzij hij goed behandeld wordt uiteraard. De vloer kan in de keuken maar vereist wel iets meer onderhoud en liefde.