Zeker wanneer je je hele leven veel en graag en goed hebt kunnen lopen is een rollator kopen wel iets om tegenop te zien. Je geeft dan toch een beetje toe dat het niet meer gaat zoals het ging. En dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Dat is ook de reden dat veel mensen pas laat overgaan tot de aankoop van een rollator. En dat is begrijpelijk. Maar ook jammer. Door niet met een rollator te willen of durven lopen (wat zullen de buren wel zeggen), loop je veel mis. Je stapt niet meer even naar buiten om een paar boodschappen te gaan doen. Je wacht dan toch liever op je kinderen, zodat je niet alleen hoeft te gaan. Arm in arm gaat het nog prima. Maar een rollator kopen geeft je veel vrijheid. Je kunt, op je eigen tempo, alle kanten weer op. 

Een rollator is niet alleen voor oude mensen

Ook jonge mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet goed uit de voeten kunnen, maken dankbaar gebruik van een rollator. Wanneer je, bijvoorbeeld na een knieoperatie, je been weer mag belasten, dan kun je natuurlijk voor krukken kiezen. Het nadeel van krukken is echter dat ze behoorlijk belastend zijn voor je polsen, ellebogen, schouders en nek. Met een rollator heb je hetzelfde effect, maar veel minder last. Ziet het er naar uit dat je een tijd met je rollator moet lopen? Pimp 'm dan in een leuk kleurtje en zorg juist dat je opvalt met dat ding. Het zal na een tijdje flink wennen zijn dat je weer zelf je boodschappen moet tillen. Zo'n mandje is toch wel handig!

Een rollator kopen is best een stap

Zoals ik hierboven al schreef is een rollator kopen een flinke stap. En dat heeft niks met de kosten te maken. Die vallen reuze mee. Het is vooral het psychische aspect dat lastig kan zijn. Maar je zult zien hoeveel beter jij je voelt als je weer lekker naar buiten kunt zonder op andere mensen te moeten wachten.

Laat een rollator aanmeten

Het is wel belangrijk dat je een rollator koopt die bij je past. Het is leuk dat de oma van je achterbuurmeisje nog een rollator heeft staan, maar die is niet voor jou gemaakt. Laat een rollator aanmeten zoals je dat met een bril zou doen. Op die manier past de rollator precies bij jou en wordt het echt een verlengstuk van je lijf. Je kunt je al snel niet meer voorstellen dat je ooit getwijfeld hebt om een rollator aan te schaffen.