Wanneer iemand een auto zoekt voor een korte termijn, is shortlease het beste ding om te doen. Het zorgt voor vervoer op een betaalbare en flexibele wijze, voor de benodigde periode. Daarnaast zitten er nog meer voordelen aan shortlease vast. Deze staan allemaal in de blog geschreven.

Shortlease privé

Eerst nog een beetje over wat shortlease privé eigenlijk inhoudt. Shortlease betekent dat er een auto geleased wordt voor een periode. Deze periode geldt vanaf één maand tot wanneer het vervoer niet meer nodig is. Vaak telt shortlease maximaal tot 24 maanden. Een perfecte tijd dus als er bijvoorbeeld vervoer nodig is voor een paar weken voor het werk, of als er vervoer nodig is om op vakantie te gaan. Wanneer de auto niet meer nodig is en opgezegd moet worden, of wanneer er gewisseld wil worden naar een ander model, kan dit eenvoudig gedaan worden. Shortlease geeft een gebalanceerde combinatie tussen de voordelen die aan het leasen van een auto verbonden zitten en flexibel huren.

Shortlease privé, ook wel shortlease private genoemd, slaat op de manier waarop de auto gebruikt wordt. Naast shortlease privé bestaat er ook shortlease zakelijk. Deze slaat op meer zakelijke modellen en zal meer voordelen met zich meebrengen als het gaat over werk.

Voordelen van shortlease

Zoals eerder gezegd, zijn er veel voordelen verbonden aan shortlease privé. Een groot voordeel zijn de kosten. Auto’s kosten veel geld, wanneer deze nieuw of tweedehands zijn. Niet iedereen heeft dit geld om uit te geven aan vervoer. De kosten van het leasen van een auto zijn een stuk lager dan het kopen van een auto. Daarnaast gebeurt het vaak dat de kosten van het leasen omlaaggaan wanneer de shortlease auto langer in gebruik is. Verbonden aan dit voordeel is dat veel kosten die in een auto gaan, naast het aankopen ervan, al inbegrepen zijn bij het shotlease contract. Dit betekent dat onderhoud en reparatie, wegenbelasting en verzekeringen en vervangend vervoer bij veel bedrijven al ingegrepen is wanneer een shortlease- contract ondertekend wordt. Het is dus ook weer goedkoper dan bij het aanschaffen van een auto.

Als laatste voordeel geeft short lease de mogelijkheid om nieuwere modellen uit te proberen. Elke paar maanden kan er geswitcht worden naar een nieuw model auto als dit gewild wordt. Dit geeft de mogelijkheid om verschillende modellen uit te proberen en uit te testen welke het best bij jou past. Daarnaast geeft het ook de kans om iets specifiekere modellen in te schakelen. Is er een periode waar er veel gereden moet worden? Bijvoorbeeld als er voor een paar weken naar een andere plaats gereden moet worden voor werk. Dan is een auto die veel kilometers aankan goed om te gebruiken in die periode. Het wisselen tussen auto’s kan gemakkelijk en snel gedaan worden. Shortlease zorgt dat de perfecte auto altijd ter beschikking is