Het is nog eventjes geen zomer, maar daarom is het juist zo'n goed moment om na te gaan denken over de strandkleding die jij dit jaar wilt dragen als de zon wél volop schijnt. Misschien ga jij wel lekker naar een zonnig oord van de zomer, dus je wilt natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Op welk strand jij ook gaat liggen, het is nu, aan het eind van de winter, een uitstekend moment om de koopjes door te spitten bij bijvoorbeeld Meyer mode. Of je nou een strand jurk, badpak of bikini wilt dragen, hier zijn een aantal tips voor het kopen van de perfecte strandkleding.

Ondersteuning blijft belangrijk

Het kan erg mooi zijn om een bikini met enkele schouderband te dragen, maar je moet er wel op letten dat jouw boezem nog wel genoeg ondersteuning heeft. Net als dat je voor een beha een goede, comfortabele beha uit wilt zoeken, is dat ook voor badkleding belangrijk. Niet alleen voorkom je zo een gênant ongelukje, ook geeft het jouw lichaam waarschijnlijk beter vorm wanneer alles goed past.

Draag dingen door elkaar heen

Als je een bikini wilt gaan dragen, overweeg dan om de topjes en de broekjes door elkaar heen te dragen. Iets wat origineel als een setje bedoeld was kan er misschien nog wel beter uitzien wanneer twee verschillende setjes gecombineerd worden. Bovendien kan je meer variaties dragen met minder setjes. Als je bijvoorbeeld drie setjes hebt, kan je alweer negen verschillende samenstellingen dragen. Tenminste, als je ze leuk bij elkaar vindt passen!

Zoek goed voor jouw lichaamstype

Er zijn ontzettend veel soorten badmode, en voor elk lichaamstype is er dan ook wel iets te vinden. Of je nou een zandloper figuur, een peertje of gewoon de badmode grote maten zoekt, er is altijd wel iets dat het beste in jou naar boven haalt. Het is uiteraard belangrijk dat jij jezelf comfortabel voelt in de badkleding, dus het soort badkleding dragen dat het beste bij jouw figuur past helpt enorm. Zo kan je bijvoorbeeld een broekje met een hogere taille dragen, of juist een badpak met een hoge hals. Je kunt op YouTube en andere websites gemakkelijk voorbeelden vinden van types badkleding die juist wel of niet bij bepaalde figuren passen.

Zorg dat je ook nog kan zwemmen

Goed, lang niet iedereen gaat naar het strand om te zwemmen. Het is helemaal niet gek als je voornamelijk in het zonnetje wilt liggen. Toch is het heel handig om altijd voorbereid te zijn op het moment dat je wel even een duik wilt nemen. Niet elke bikini is hier weer even geschikt voor. Met verstelbare touwtjes en schouderbandjes kan je voorkomen dat er bijvoorbeeld iets teveel naar beneden zakt!