Als je de afgelopen jaren het nieuws hebt gevolgd, of de kranten hebt gelezen, dan heb je vast al weleens van bitcoins gehoord. Misschien heb je zelfs al weleens getwijfeld om bitcoins te kopen, maar vond je het toch een beetje te eng of had je het gevoel dat je er nog niet genoeg over wist. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je aan het investeren in bitcoins begint. Het lezen van artikelen zoals deze, kan een goede eerste stap zijn.

Wat zijn bitcoins

Voordat je aan bitcoin kopen kan denken, moet je eerst weten wat het is. Bitcoins zijn zogenoemde crypto currencies, een digitale munteenheid die over de hele wereld gebruikt kan worden als alternatief geldsysteem. In plaats van het gebruik van een pinpas, credit card of cash geld, gebruik je dus je bitcoins om te betalen. Bitcoin is bedacht door iemand onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, en staat voor financiële vrijheid. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan driehonderd miljoen bitcoin transacties gedaan.

Waarom zou je bitcoin kopen

Iedereen heeft waarschijnlijk wel gehoord hoe schommelend de bitcoin koers is. Je kunt er in een korte tijd veel geld aan verdienen maar je kunt er dus ook veel geld aan verliezen. Zoals met alle investeringen. Daarom is het zo belangrijk dat je alleen investeert met geld dat je kunt missen. Maar wanneer je, na goed onderzoek te doen in de wereld van bitcoins en investeringen, nog steeds denkt aan investeren, dan is bitcoin een goede keuze omdat het de grootste en meest gebruikte cryptocurrency in de wereld is. Je kan Bitcoin kopen via verschillende bedrijven waaronder ook Nederlandse aanbieders.

Is bitcoin wel veilig

Dit is een hele goede eerste vraag om te stellen bij interesse in het investeren in bitcoins. Bitcoin heeft veiligheid in een hoog vaandel staan. De veiligheid van het systeem is gebaseerd op digitale handtekeningen en het bijhouden van alle transacties die ooit zijn gedaan. Daarnaast worden alle transacties geverifieerd, waardoor je meerdere goedkeuringen nodig hebt om een betaling te doen. Allemaal om fraude tegen te gaan.

Waar moet je op letten bij het investeren in bitcoin

Als je, na het doen van voldoende research, nog steeds interesse hebt in het investeren in bitcoin, dan zijn er belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Er zijn een heleboel bedrijven die bitcoins aanbieden, zoals Satos. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat het bedrijf goede referenties heeft, en dat jij je goed voelt bij het bedrijf waarvoor je kiest. Investeren is een risico, maar met voldoende en goed onderzoek kun je de risico's een klein beetje verminderen.