Hoewel het momenteel misschien niet helemaal het weer is om het over dit onderwerp te hebben, gaat deze blog over het belang van een goede zonnebril. Een zonnebril is namelijk toch nuttig om het hele jaar door te bezitten. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom je een hippe zonnebril wil die van goede kwaliteit is. In deze blog lees je over drie redenen waarom je er meteen eentje aan moet schaffen als je dit nog niet hebt. 

Bescherming van je ogen

Een eerste eigenschap van een goede zonnebril is dat het je ogen goed beschermt tegen UV-straling. Dit is misschien wel een van de belangrijkste redenen om een zonnebril te dragen, ook als het niet heel warm is buiten. De UV-straling die van de zon komt kan namelijk veel nadelige gevolgen hebben voor je ogen. Zo kun je bij langdurige blootstelling aan UV-straling een hoger risico hebben om staar of maculadegeneratie te krijgen. Zelfs in Nederland, waar de UV-straling lager is dan in landen rond de evenaar, is dit risico zeer aanwezig. Als je een zonnebril koopt is het dus belangrijk om te kijken hoe goed deze je ogen beschermt tegen UV-straling. Bovendien is het dan natuurlijk ook belangrijk dat je de zonnebril regelmatig draagt, vooral tussen 12 en 3 uur als de straling het heftigst is. 

Nooit meer fronsen

Een tweede ding waar een zonnebril tegen helpt, is rimpelvorming. Je hebt het misschien niet snel door, maar door veel in de zon te kijken zonder zonnebril ben je veel aan het fronsen. Vaak gaat dit onbewust, maar ben je zelfs bij een licht zonnetje al aan het fronsen. Dit kan op lange termijn ervoor zorgen dat je sneller een rimpel krijgt tussen je ogen. Dit is natuurlijk erg jammer, omdat dit proces iets is wat heel makkelijk te vertragen is door het dragen van een zonnebril. En dan is het kopen van een zonnebril veel goedkoper dan achteraf de rimpel te laten wegwerken door middel van botox of fillers. 

Een mooi accessoire

Een zonnebril heeft niet alleen een praktische functie, maar het is ook gewoon simpelweg een mooie toevoeging aan je outfit. Een outfit kan net helemaal afgemaakt worden door het toevoegen van een hippe bril. Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten en er is altijd wel voor ieder wat wils. Kijk bijvoorbeeld eens op charlietemple.com. Charlie Temple heeft super veel hippe en moderne modellen. Zo kun je elke outfit helemaal afmaken met een stoere of chique zonnebril.